Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


MI AZ A 6 ÉTEL, AMIT SOHA KI NE HAGYJ AZ ÉTKEZÉSEDBŐL? III. CÉKLA

2017.08.20

A III. legfontosabb étel: a CÉKLA
gyógyhatása, és élettani fontosságai a következők:

cekla.jpg
Sok éve bizonyított, hogy a cékla rák megelőző hatású, beírta magát a csodaszerek osztályába. Ferenczi Sándor 1970-ben Heidelbergben megjelent könyvében ad számot 18 év tapasztalatáról, a nyers cékla lé daganatellenes hatásáról. Munkatársa Paul Seeger megállapította, hogy a cékla hatékonyan lép fel a rákos daganatok ellen. Az eddigi tumor gátló gyógyszerekkel szemben nem sejtosztódást, gátló méreg, hanem élettani hatóanyag: a ráksejtek csökkent oxidációját növeli oly módon, hogy a tönkrement légzőfermentet pótolja, és így a rák tulajdonképpeni okát szünteti meg. A cékla hatóanyaga a sejtlégzés aktivátora. Nem öl, hanem átsegít! Ez kellene legyen a 21. század gyógyítási irányvonala…“Ebben kiváló eszközt találunk – írja Seeger – a daganatsejt sejtlélegzésének befolyásolására és normalizálására.”

A hagymán kívül a céklának van a legnagyobb a szilícium (nyomelem) tartalma. A szilícium révén a szervezet védekezőképessége nagymértékben fokozható. Nyers cékla hatására a szervezet védekezésében vezető szerepet játszó sejtek, a nyiroksejtek (limfociták), plazmasejtek és faló-sejtek felszaporodnak, és az elhalt, kóros sejtek száma is növekszik. (A kóros sejtek elhalnak és kilökődnek. Ezt hívják apoptózisnak) A cékla számos más ásványi anyagot és nyomelemet is tartalmaz: káliumot, foszfort, ként, jódot, vasat, rezet, mangánt, céziumot. B1-, B2-C- és P-vitamin is. A vérképzést segíti és vérzéscsillapító. Ezeken kívül a cékla javítja az idegműködést és az emésztést is. Ha a felsoroltaknak, csak a fele részét hasznosítja a szervezet, már érdemes megszívlelni a tanácsot.

Az én kedvenc receptem Dr. Papp Zsófia belgyógyász akkupunktőrtől származik, és minden nap iszom.  2 sárgarépa, 2 alma, egy cékla, ezeket gyümölcsturmixon átengedem, és hozzácsavarok fél citrom levét. Ez az egy módja, hogy megigyam a nyers céklalét, és még szeretem is! Minden megoldható, ha elégszer körbejárom J!

Következik a bab…

Szeretettel: Dr. Harsányi Edit Marianna
                             Életfa Bagoly

 

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.