Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Újraélesztés a Baglyoknál

2016.03.20

dsc00520.jpg

 

 

 

 

 

 

Újraélesztés a Baglyoknál…

Bizony- bizony azt is kell tudni! A szív hónapjában sok mindenről esett szó. Milyen termékekkel lehet segíteni a munkáját, egyáltalán mennyit dolgozik az a szív,  mi bántja. Sok új ismeretre tettünk szer, de felmerült, hogy mit kell csinálni, ha baj van?!?
Akkor mi az én dolgom otthon?
Hogy döntöm, el, hogy mikor is kell újraéleszteni?
Mikor és hogy hívok mentőt? Mit mondok egyáltalán nekik???
Aztán mennyit fújok? Mennyit nyomok? Hogy nyomok?
Mi van, ha eltöröm a bordáját???

Sok-sok kérdésre kaptunk választ február utolsó hétfőjén, amikor is ellátogatott hozzánk egy olyan ember, akinek szívügye az elsősegélynyújtás!
Kerekes Tamás sok évig mentőzött, ma az Ifjúsági Elsősegélynyújtók Országos Egyesületének (IFELORE) országos szakmai vezetője.  
Mentek a sztorik, a tanítás és a gyakorlás is. „Annácska” volt a próbababa, aki békével tolerálta, hogy mi nyomogatjuk, fújogatjuk, és hát „törjük a bordáját” rajta.

A munka hevében, mármint annyira a helyes nyomásra figyeltünk, hogy mi mikor kattan, hogy arról nem készült kép, amit akcióban vagyunk, de sebaj, mert az emlék velünk van.

Volt aki csak nézte, volt aki gyakorolt, és csinálta, hogy érezze és benne lehessen a zsigeriben, ha kell. Voltak könnycseppek, akinél eleven emléke volt még az újraélesztésnek, ami már nem szolgálta a maradást… De még is ott volt velünk, pedig tudta mi vár rá.

Lesz még ilyen alkalom, mert a lelkesedés, a gyakorlás mindenképp szükséges, az elmélet mellett.

„Segíts magadon és Isten is megsegít!” Aki tud újraéleszteni, és csinálja is, a legpozitívabb ember a világon! Tudja, hogy az élet csodás, és tesz is érte!
Szeretettel:Dr. Harsányi Edit
                    Életfa Baglyok Csapata

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.