Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


El Zelemér, avagy pünkösdkor túra van 2016.05.16

2016.05.17

 

13254162_1332910623405770_916305253175198203_n.jpg

 

14-en Zsömi kutyával vágtunk neki az útnak immár 7. alakalommal. Szóval ez hagyomány. Két élménybeszámoló az útról:

Ma kedd van, ma már munkanap van. Kora reggel a tükörbe néztem, és megállapítottam, hogy egészséges színem van. A tegnapi kirándulásnak köszönhető. Bár előtte végig esős napok voltak, én elhatároztam egy héttel ezelőtt, ha esik, én akkor is megyek, és beírtam a naptáramba, hogy megyek kirándulni Zelemérre. A Facebook eseményt láttam, amiről annyit tudtam, hogy a "táncos” Editke szervezi, fogalmam sem volt róla hol van Zelemér, de azt éreztem ott a helyem. A Pünkösd többi napja sütés-főzés-takarítással telt, úgy éreztem egy nap jár nekem is, amikor csak töltődök. Egy nappal előtte kerestem rá a neten, hogy hová is megyünk… Izgalmasnak, ígéretesnek tűnt. Eljött a Pünkösd hétfő, és mivel Edit adta a jóváhagyását, hogy vihetem a beagle kutyámat is, Zsömit, reggel felkerekedtünk, és hát láss csodát, gyönyörűen sütött ránk a nap. A csapatban lévő gyerekek nagyon örültek, hogy jön velünk egy kutya is, és én is, mert így nem volt lelkiismeret furdalásom, hogy szegény egésznap otthon van egyedül, és mint a hétköznapokban, nem lát majd csak egy rövid esti séta erejéig. Elindultunk felfedezni Zelemért, én tele az újdonság varázsával, tele kíváncsisággal, de volt velünk olyan is, aki már évek óta minden évben Pünkösd hétfőn Editke szervezésében ott van, szinte ez már egy hagyomány. Az út végig homokos, nem volt kicsit sem sáros, Zsömi és a gyerekek elől diktálták a tempót. Nagyon kellemesen sütött végig ránk a nap, a levegő tiszta volt, a madarak csicseregtek, azon kaptam magam, hogy mosolygok kívül-belül, örülök, hogy élek, és örülök e nap minden pillanatának. Amikor megpillantottam a gyerekek már épp messziről mutogatni kezdték, hogy hová is megyünk. Olvasgattam a hely jótékony energiáiról, a mende-mondákról, az alagútról, szellemekről…így igen kíváncsi voltam mit lehet érezni ott “pucérlábbal”. Gyönyörűen fel van újítva, be van kerítve a templomrom, és miután megpihentünk, Editke javasolt egy pár mezítlábas energia raktár feltöltő gyakorlatot, aminek kifejezetten örültem. Tudom azt, hogy nincsenek véletlenek, azt éreztem, hogy a legjobbkor jött ez a kirándulás, a legjobbkor jött a sok pozitív energia, és a legjobbkor voltam a legjobb helyen. Köszönet Editnek a szervezésért, jövőre Veletek ugyanott! Zsömi pedig pacsit küld mindenkinek!
Szeretettel:Varga Éva

A pünkösd hétfői zeleméri túra nekünk évek óta alap - program.
Miért is?
A távolság Józsától Zelemérig a gyerekek számára is ideális. Ők maguk is akarnak jönni, nem kell őket meggyőzni. Egyedül azt nem könnyű megmagyarázni nekik, hogy kik és miért rombolták le ezt az Árpád kori templomot.
Általában jó idő van. Így volt ez most is, pedig most a pünkösdi hétvége egyáltalán nem volt ideális időjárási szempontból.

Ennek megfelelően optimista, előremutató a hangulat. Még az egész nyári időszak előttünk van! Nyaralási lehetőség a Balatonon, esetleg külföldön, kijárni úszni Hajdúszoboszlóra a Békébe, lángos, sör, fröccsözések - (na jó, én már nem is szeretek piálni :))).

És végül, de nem utolsósorban: jó az infrastruktúra: a fáradt, 5 éves gyerek is (Bálint) visszajöhet a vonattal ameddig a bátyja visszagyalogol - a járat percre pontosan indul a templom elől.
Idén is minden tökéletes volt - 2017-ben gyere te is!
Szeretettel:Karasszon Deskó13227888_1333073463389486_1103788764_n.jpg

Szóval várlak 2017. június 5-én a VIII. Zelemér Túrán, hogy Neked is legyenek ilyen élményeid!
A csoda benned van, de csak a jó helyen nyílik ki teljesen…
Szeretettel: Dr. Harsányi Edit
                  Életfa Baglyok csapata