Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


PÁRKAPCSOLAT I. A TITOK

2017.01.26

 

AZ A KAPCSOLAT, AMIT TITKOLNI KELL, ABBÓL JOBB HA TE KIMARADSZ

Semmi közöm az életedhez, a döntéseidhez. Csak leírom Neked a gondolataimat, azután újragondolhatod a sajátjaidat.

Hogy miért???
Új év jön, és rendet tehetsz a portádon.
Szóval tudni kell, hogy a titoknak van egy fontos ismertetőjegye: KI FOG DERÜLNI! Ez a gondolat prof. dr.Bagdy Emőkétől származik.
Piroska Gyula könyvében van egy írás a következő címmel: Mi köze a kubai luxuskurváknak a Te vállalkozásodhoz? A cikk első mondata: „Remélem semmi.”

A legtöbb fájdalom, szenvedés a párkapcsolatainkból adódik. És a legnagyobb gyönyör és boldogság is. Csak rajtad áll, hogy mit hozol ki belőle.

A „félre lépés” mindenképp csak ront a helyzeten. Az a könnyű, gyors megoldása a problémának. Az energiák kiegyenlítődnek. Amit adsz, azt kapsz. Ebben, vagy a következő életedben, vagy a gyerekedében… Mit akarsz rá hagyatékozni???

1987-ben a Magyar féle Rövid belgyógyászati tankönyvben az szívinfarktusnál volt egy eset. 40 éves férfi, , tünetek, gyógyszerek, stb. A végén a terápiás javaslatok között egy fura mondat: „Rendezze a házasságon kívüli kapcsolatát. Vagy fejezze be, vagy váljon el és éljen az új házasságban.”
1987-et írunk. A könyvet két évvel korábban adták ki. Még az a szó, hogy „pszihoszomatikus”, vagyis, hogy a lelki stressz miatt testi betegségek jelenhetnek meg, még nem létezett. Ekkor volt születendőben. Mindenesetre a proftól ezt nem lehetett volna megkérdezni, mert akkor még mindig harmad éves orvostanhallgató lennék…
De benne volt a könyvben, mert a tapasztalat felülírt akkor még mindent.

Szóval, ha a kapcsolat nem tiszta, nem rendezett, nem boldog, akkor megbetegít.
Ugye egészséges és boldog akarsz lenni?14441068_1445036405526524_1756518233039593675_n.jpg

Jó munkát hozzá!