Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


PÁRKAPCSOLAT VI.

2017.06.21

Ezt muszáj vagyok leírni! Tegnap beszélgettem egy régi ismerősömmel. Tudod vannak olyanok akivel olyan a kapcsolatod, hogy évekig nem beszélgetsz, mégis 2-3 mondat után ugyanaz a rezgés.

Szóval eljött hozzám a férje fizikai panasszal és fél óra múlva tudtam, hogy már megint az asszonnyal csörtézik. Majd este a feleség is hívott, és a beszélgetés végén azt mondta, hogy ha velem beszélget, akkor utána mindig jobban szereti az urát. És én vagyok az egyetlen, aki nem uszítom ellene.

Lassan 30 éve élek együtt a férjemmel. És nagyon nem tökéletes. Sőt! Annyi hibája van, mint égen a csillag. (Persze én teljesen tökéletes vagyok J!)És hogy miért maradok vele? Néhány ok:

  • Szeretem. Akkor is amikor meg tudnám ütni. Tudom, hogy a viselkedését nem szeretem, azt amit csinál, azt ahogy feladatokat csinál, vagy nem csinál meg.  De őt, a lényét, hozzá bújni, szeretve lenni általa, ahogy vacsorát csinál nekem, ahogy vegi és gluténmentes levest főz bográcsban nekem, értem. Azt szeretem! Imádok hozzá érni!
  • Közösek a gyerekeink. Soha nem tudok tőle megszabadulni, mert a gyerek összeköt. És azt látom, hogy az elvált családokban iszonyú harc folyik a gyereken keresztül. Zsarolás, hazudásra kényszerítés, civakodás… Persze vannak kivételek, de ezek kivételek.
  • Értékrend. Mi hol van a fontossági listámon. Nekem fontos, hogy ne üssön meg, ha hisztizek! Várja meg, amíg lecsillapodom. Érezzem magam nőnek mellette. Legyen ott a kémia, ha hozzá bújok, vagy megcsókol. Az értékrendemben nincs elől, hogy tudja, hol a szennyes tartó, vagy hogy mosogasson el maga után. Rájöttem, hogy az apám sem tett minket tisztába, még azt se tudta hol van a tisztaruha, ha anyám nem készítette ki. Láttam ezt más házasságban, a csoda férjet, aki ezeket is tudja, irigyeltem, de ezért nem cserélnék. Ilyen volt akkor is amikor hozzá mentem.
  • 20 év homeopátiás kikérdezés alatt több ezer párkapcsolatot, életutat hallgattam végig. Ehhez jött az Életfás rendszerépítés, hisz itt sokkal többet tudok meg egy-egy családról, mint más munkahelyeken. Szóval nem látom a boldog második házasságokat… Csak azt, hogy egyre több a fájdalom és a csalódás, megkeseredés van, hisz gyerekkel már hátránnyal indul az új kapcsolat.

Minden reggel hozok egy döntést, hogy az estét ki mellett fogom eltölteni. Eddig sikerült Feri mellett döntenem. Ebben sokat segített egy gyakorlat. 21 napig, napi 10 pozitívumot kell leírni este a páromról. Mindegy mit. Már nem írom, de minden este hált adok neki valamiért. Sokszor az is öröm, hogy hallom a szuszogását mellettem.

20170617_191527_729.jpg