Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Tipp-topp változókor I.

2014.08.16

 

 
A szakemberek szerint pozitív hozzáállással és egy kis felkészüléssel minden nő meg tud birkózni a változókorral. Már az első jelek jelentkezésekor érdemes ráhangolódni erre az állapotra. A változókor előtti szakasz tipikusan a 40-es évek során érkezik el, de már harminc éves kor felett bármikor jelentkezhet. indul Az orvoslásban 42 éves kortól ún. perimenopauzával, amikor a ciklus megvan, csak valami mégis változik. Jellemző, hogy a peteérés megszűnésével a fájdalom és a problémák is megszűnnek.

 

Tippek a változókor következményeinek enyhítésére
  1. Testmozgással elkerülhető az általánosnak mondható hízás, melyet a hormonháztartás ingadozása okozhat. Aki csak a változókorban lát hozzá a tűzoltáshoz, már nehezebben szabadul meg a fölös kilóktól. Fontos az alacsony kalóriatartalmú, és magas fehérjetartalmú étrendkiegészítők bevezetése vacsora helyett. (Nahrofit vanília és kávé ital, Sojafit, Vital Fit)
  2. Érdemes elkezdeni a medencekörnyéki izmok erősítését, például Kegel-gyakorlatokkal. A megfelelő módszerrel a kívánt izomcsoportok húzódnak össze, és nem a has, comb vagy fenék. Már napi fél óra séta is csodákat művel.
  3. Súlyzós edzéssel megőrizhető a csontok ereje, ami csökkenti a törések kialakulásának kockázatát. De ne feledd, a csontok terhelését az ízületi porcok veszik át. Artifit nélkül komoly késői fájdalmak indulhatnak el.
  4. Az agyat memóriagyakorlatokkal, keresztrejtvényekkel és más feladatokkal lehet karban tartani. Segíthet elkerülni az emlékezetzavarokat. Halolaj visszapótlása elengedhetetlen, Red berry pedig a taurintartalma miatt fog segíteni a frissességet fenntartani.
  5. A megfelelő alvási szokások kialakítása és megtartása elejét veheti az ösztrogénszint eséséből bekövetkező lehetséges alvásproblémáknak. Ösztrogén szint fenntartásához a Minci A-t javaslom, az alvás stabilizálásához a Magnézium kapszulát.
  6. Eleget kell aludni. Az alváshiány zavarokat okozhat a mentális teljesítményben és csökkentheti a nemi vágyat. Vagyis este 10-kor irány az ágy!