Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


KORONAHÍRADÓ I. 2020.03.14

2020.03.14

2020.03.14.
(Egyelőre, így osztom meg a történéseket, gondolatokat, ötleteket. Ha akarod, használhatod, nincs benne ördöngösség. Minden más fórum be van zárva. Vedd észre, Te egy túlélő génnel megáldott ember vagy! Millió járvány, háborúk megoldásának génje ott van benned. Hoztad a szüleidtől, nagyszüleidtől. És ettől jóval nehezebb dolgokat éltek át. Te is át fogod. Csak tartsd meg az egyensúlyod! Ebben akarok segíteni, hogy ne érezd magad tehetetlennek!)

Egyre több minden zár be, home officeból dolgoznak, elmaradnak koncertek, kiállítások.
A nap meg süt ezerrel, hirdeti a tavaszt.

Tegnap fodrásznál voltam. Mellette pont ott van egy gyógyszertár. Jó ellátottságú, jó helyen, jó árban. Festetni mentem, ezért 3 órát ücsörögtem. Az idő alatt folyamatos sor állt a gyógyszertár előtt. A műszak után átjött az egyik gyógyszerész kisasszony és beszélgettek: Egész nap több gyógyszerrel teli futárautó jött. Igazából mindent megvesznek az emberek, ami van… Nem tudtak bezárni 6-kor, csak fél hét fele tűnt el a sor a patika elől. Félünk? Vagy felkészülünk?

Én is a felkészülésre biztatlak, de másképp!

Van otthon mézed? Valódi citromod? Gyógynövény? Fűszerek???
A nagymamám ezzel oldotta meg a bajt gyerekkoromban. Igaz Kalmopyrin is volt otthon, egy levéllel, láz esetére. De annak a forgatókönyve úgy zajlott, ha éreztük, hogy valami kórság van bennünk, akkor forró fürdő, utána egy forró mézes, citromos hársfa-menta-bodza tea, 2 Kalmopyrin és be az ágyba. Éjjel biztos ágyat kellett húzni, és pizsamát cserélni, mert jött az izzadás hajnalban, de másnapra új emberként keltünk fel.
Vannak a Te életedben is ilyen praktikák? Gyógynövények?
(Tudom, tudom a kalapkúra