Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


KORONA VÍRUS, MÁR MEGINT

2020.03.08

KORONAVÍRUS, MÁR MEGINT…
Előbb egy kis történet az életemből…

1993 májusát írjuk. Állapotos vagyok a második gyerekemmel. Éppen kezd csökkenni a hányások sorozata, túl vagyok a 12 héten, és már ebédelni is elmentem. Visszafele a zöldségesnél megkívántam egy gyönyörű zöld almát. Megvettem, és annyira kívántam, hogy csak a köpenyem belsejében dörgöltem meg, majd jóízűen megettem.
2-3 nap múlva már tudtam, hogy baj van. Naponta többször van székletem és folyik. Székletminta és kiderült, hogy egy különleges Salmonella fajta fertőzött meg. Mivel az alma déli területekről érkezett, tudtam, hogy csak az lehetett e bűnös.
No de most mit csináljak? Háziorvosi szakvizsgához 2-3 hónapokat kellett eltöltenem különböző klinikákon. Nagy volt a nyomás, hogy bevegyek valamit. No meg, hogy mi lesz a születendő gyerekkel, ha hordozó maradok??? Mi lesz a friss orvosi diplomámmal, mert ha hordozó leszek, soha többet nem nyúlhatok beteghez?!? Nagy volt a tét.

És akkor tisztán megszólalt a fejemben a mikrobiológus professzorom, Rozgonyi tanár úr: „Nem szabad antibiotikumot bevenni a salmonellára, mert nagyon virulens. Az antibiotikum kipusztítja a normál flórát is, és elég egy-két túlélő salmonella, azonnal ellepi a vastagbelet, de az epehólyagban, ha megbújik, akkor onnan kiirthatatlan. Egyetlen mód van, nem szabad etetni.”

Marad a baci kiéheztetése és az immunrendszer segítése. Mivel? Nem eszek cukrosat, és olajos, zsíros ételt sem. Zöldség, gabona a táplálék, és jön a fokhagyma napi szinten, a torma, hagyma.
Otthon voltam gyakorlatilag 6 hétig. Olyan büdös voltam, amennyire lehet. Gondold el, hogy azért néha még a terhességi hányás kínzott… De újra és újra ettem a fokhagymát.
3 negatív székletet kellet produkálnom. A hasmenéses jelleg megszűnt 4 nap alatt. De csak nem akart negatív lenni. 3 hét után már kezdtem meghasonulni, és akkor jött sz első negatív széklet. Aztán a második és a harmadik. 2 hónap múlva még lekontrolláltam egy újabb széklettel, hogy nyugodtan tudjak menni szülni. És azóta sem jelent meg. Sikerült megoldanom táplálkozással.

Miért írtam le ezt? Mert most nagy pánik van. Végül is minden évben van valami vírus. Hogy most mutálódott, vagy rásegítettek, nem lehet tudni. De van valami különleges és nagy a zűr körülötte. Mindenféle információ van a neten. Akkor, hogy döntsek jól?
Tedd meg amit tudsz. No de mi legyen az?

A saját immunrendszer erősítése a legfontosabb! És hogyan?
Feleslegesen nem megyek emberek közelébe. A vírus apró vízcseppeket használ közlekedőeszközként. Párás levegőben tovább él, ha valaki tüsszög, köhög körülöttünk, az 2-3 méterre is eljuttatja ezt a vízcseppet. Erre jó a szájmaszk, hogy abba landoljon a kórokozó, ha beteg vagyok. Ne használj tömegközlekedési eszközt, ha megoldható, vagy akkor védd a szád és az orrod.
A repülés végképp nem javasolt. De az orvosi rendelők, sőt még az edzőtermek sem. A légkondicionáló rendszere életben képes tartani a vírusokat és a baktériumokat is.
Az édesapám mindig a rendszeres havi gyógyszer felírások alkalmával, a váróban gyűjtött be valami jó kis kórházi rezisztens kórokozót, amit hetekig kellett kezelnem otthon. Aztán megtiltottam neki, hogy rendelőbe járjon. Onnantól nem kapott el semmit.

Aludj eleget!!!!!!! Este 10-kor már legyél ágyban, és reggel hatig van idő bőven. Nem lehet eltolni hajnal 2-től másnap 10-ig. Van egy szervóra, és az alapján megvan, hogy mikor mi az optimális. Alvás este 10-től. Ez szolgálja legjobban az immunrendszert. Ugyanis csak nyugalomban, stressz mentesen fognak termelődni az immunsejtekhez szükséges fehérjék. Emlékszel a „gyógyító alvás” fogalmára? Hát add meg magadnak a lehetőséget rá!

Fürdés: mint az anyaméh! Kellemes meleg, biztonság. Ez kell a léleknek, hogy le tudja rakni a stresszeit és elinduljon a megoldás felé. Mert a másik megbetegítő, a lélek görcse. Ha nem akarom, de muszáj. Amikor ellent kell mondanom a gyereknek, anyámnak, főnökömnek, férjemnek stb. És kerülöm a konfliktust velük. De így konfliktusba kerülök magammal.
A meleg víz, a 20-30 dkg só, 10 csepp éterikus olaj, segítenek az ellazulásban, sokszor még a lelki problémát is képes egy más látásmódba helyezni.

Séta a szabadban! Ez fontos, de nem a plázában, vagy a városban. Erdőn, mezőn stb. Kézen fogva valakivel. Több szinten is segít. A mozgás a lélek feldolgozási munkáit is segíti.

Jöjjön a táplálkozás…
Ez komoly rákfene. Diéta az senkinek semmikor nem esik jól. Pedig jó lenne megtanulni hetente csak egyszer húst enni. Elfogadom, hogy finom, de a fogazatunk alapján mindenevők vagyunk… ami azt jelenti, hogy csak az elhullott állatokat tudnánk megenni különféle szerszámok nélkül. Mi nem vagyunk oroszlánok.
És a főzési technikánk is a rántás, habarás, olajban sütés, megnöveli az emésztésre használt energiát. Amit meg az immunrendszertől veszünk el. Azt tudd, hogy amikor ebéd után kávét kell innod, vagy lefeküdnöd aludni, az az étel nehéz volt. Bab, borsó, lencse, köles, hajdina, barna rizs, zöldségek és gyümölcsök, az irányadó. Ha érdekel, írj, rakok fel receptet is.
 

És eljutottunk az étrendkiegészítőkhöz!
Szerencsém volt részt venni a céges szűrőnapokon Szegeden és Tatán.  33 féle  értéket néztünk a testzsírtól a vércukron át a vitaminellátottságig. Nagyon meglepett az eredmény. Szegeden alig volt korábbi tag a vizsgáltak között. Egy főnek volt jó a vízben oldódó vitamin ellátottsága, ő természetgyógyász volt, és egynek megfelelő, aki vegán táplálkozású volt. A többinek 2-3 hónapi emelt vitamintöltést javasoltam, mert általában a zsírban oldódók is alacsony szinten voltak. 18 főből, 16 vitaminpótlásra szorult. Tatán az Életfa Program vezetőknél kaptunk jobb eredményeket, de azért ott is alig volt jó érték a vízben oldódókban. Viszont ott 6 megfelelő volt a 13 főből.
Szóval a vegyes táplálkozás és hasonló szlogenek jól hangzanak, de az életben nem működnek. Pörgős életünkben nem elegendő az, amit megeszünk. Valószínű kevesebb is jut be, hisz salátára nem költ a család, a gyerekek nem szeretik stb. Meg nincs is benne annyi vitamin és ásványi anyag, mint korábban, a nagyüzemi gazdálkodás előtt. Szóval kell valamit bevinni. Mert lehet, hogy hétköznap még eltengődsz, de ha rád tüsszent a szomszéd, aki mondjuk nem is influenzás, Te viszont az leszel.

86610517_2963067377086082_1339191027893796864_n.jpg
Töltsd fel magad! Az nem késő soha. Ha valamit el is kapsz, egy jobb ellátottságú test hamarabb megoldja.

Jegyezd meg: két dolog kell a fertőzéshez, kórokozó és táptalaj! Csak együtt jöhet létre a betegség. Arra törekedj, hogy Te ne legyél jó táptalaj! Ugyanis erre VAN befolyásod.

JÓ EGÉSZSÉGET!
 

Ha kérdésed van, vagy segítség kell, keress nyugodtan!