Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Állatoknál egészségmegőrzés? Lehetséges!

2016.10.04

Tudjátok-e milyen nap van ma?

Igen tudom , mindenki tudja Október negyedike kedd van.

Vajon tudod-e, hogy ma van az állatoknak a világnapja?

Mindenkinek van kis kedvence, vagy volt, vagy lesz. Te is imádod őket? Én igen George nélkül nem is lenne teljes az életem! Mindenki hallott róla és ismeri, akivel csak egyszer is beszéltem. Nem kivétel ez alól Eposz sem őt is imádom, csak ő kinti kutya, de mikor bejön és hozzám dugja, a hideg orrát akkor sikítani tudnék.

12512725_1301252086571624_5356338429287158402_n.jpg

Honnan is indult ez?

Az állatok világnapját 1931 óta ünnepelik minden esztendőben Szent Ferenc emléknapján, október 4-én. Ez a nap Assisi Szent Ferencnek, az állatok védőszentjének a halála napja.

A rendalapító Assisi Szent Ferenc a legenda szerint nemcsak értette az állatok nyelvét, hanem beszélgetett is velük, s már a 13. század elején azt hirdette, hogy mindent szeretnünk kell, ami körülvesz minket, legyen az élő vagy élettelen.

A világnapon ma már nem csak a vadon élő, hanem minden állat védelmére felhívják a figyelmet. A haszonelvűségnek sok állat esik áldozatul és a kedvtelési állattartás pedig nem mindig alapul a felelősségen. Magyarországon például évente több százezer "kedvenc" állat válik kóborrá.

Hogy is kapcsolódik ez az egészség megőrzéshez?

Nem tudom Te, hogy vagy vele, de az emberek, köztük én, is hajlamosak vagyunk borzalmas pénzösszegeket elkölteni, ha a kis kedvenceink valamelyike véletlenül megfázik vagy mikor Eposznak toklász ment a lábába öt nap alatt 35.000 forintot hagytunk ott, úgy hogy közben Nahrinnal is kezeltük. Ennél egy komolyabb betegség esetén többszörösét is otthagyják az emberek, csak a kis kedvenceink gyógyszereire. Nem is beszélve az ételükről…dsc00490.jpg

De hiába jár annyi plusz költséggel akkor is mindent megteszünk, hogy jól érezzék magukat. Ezt ők kamatostul hálálják meg.

Mi lenne, ha nem csak magunknak, hanem a kis kedvenceinken is alkalmaznánk a prevenciót? Nálunk már nagyon jó eredményeket értek el a Just és Nahrin termékek, bevallom én a macskának is adom, aki a legnagyobb író fogyasztó rajtam kívül. Az Eucasolt nem szereti, de ha tüsszög, ráfújom.

Azt figyeltem meg, hogy régi törzsvásárlóknál viszonylag sok az állatos termék tapasztalat. Például Barbócz Mihályné Inci mama a csirkéinek ad fokhagyma fűszert antibiotikum helyett. Cicó doktor a méheinek adta a Levendula olajat szintén antibiotikum helyett, ezzel tudta elérni, hogy a mézbe nem került szennyeződésként antibiotikum. Többen kezelnek Eucasollal állatoknál náthát, Nahrosan narancsot adnak a kis kutyának, hogy szebb és energikusabb legyen, Echinácinát, Vivi aloe-t oltások előtt immunrendszer erősítésnek.

Itt  jöttem rá, hogy az állat is megérdemli ugyanazt a magas minőséget mint mi, hiszen ha nála is egészséget őrzünk meg boldogabb lesz, ráadásul nem kell több 10.000-reket ráköltenünk, ha beteg lesz.

Ha minden nap október negyedike lenne, sokkal többet foglalkoznának az állatokkal, sokkal több figyelmet fordítanának az ember legjobb barátjára, s talán nem kellene annyi ártatlan életet kioltani, vagy nyomorúságos körülmények között tartani. Nemcsak az állatok világnapján, de a hétköznapokban sem szabadna elfeledkeznünk a bennünket körülvevő természetről, élőlényekről. Akkor kedvenceink is azt hihetnék, hogy minden nap születésnapjuk van

 

Azt kívánom, hogy ma lepjétek meg valamivel a kis kedvenceteket, és élvezzétek azt a boldogságot, szeretetet és hálát, amit visszakaptok tőle. 

                   hala-macska-modra.jpg