Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A választások mocsarában...

2017.01.04

A választások mocsarában…

Egy olyan világból jövünk, ahol nem volt választás. És hirtelen belecsöppentünk a szabad versenyes kapitalizmus bőségébe. Nincs banánból a 10 féle banán világába. Hol volt olyan a gyerekkorunkban, hogy megbarnult banán lett volna a zöldségesnél?!? Már pult alól elfogyott az a kevés. Egy választásom volt, hogy mikor állok be a sorba, vagy van-e ismerős, hogy beszerezhessem máshogy.

Ma, amikor bemegyek vásárolni, még akkor is, ha tudom mit akarok, ugyanabból a termékből 30-40 mosolyog rám egy méteren belül. Sőt ugyanannak a gyártónak a termékéből is több fajta van. Rengeteg időt és energiát veszítek a beszerzéssel, nézegetéssel. Vajon az újabb miben különbözik, miben jobb?

Két elhíresült kísérlet van, ami azt bizonyítja, hogy a választási szabadság megnövelése egy bizonyos mennyiség után káoszt okoz az emberek agyában.
Az első a „lekváros kísérlet”. Két csoportot vizsgáltak. Az egyiknek 6 féle egzotikus ízű lekvárt adtak kóstolóba, és utána kapott 1 dollár kupont a vásárláshoz . 24 féle lekvárból választhatott.
A második csoportnál mind a 24 lekvárt megkóstolhatta. A végeredmény, hogy mindkét csoport kb ugyanannyi  féle lekvárt kóstolt meg, mégis az első csoport 30%-a vásárolt belőle, a második csoportból csak 3 % tudott a kupon ellenére is a vásárlás mellett dönteni…
Pedig sokkal többől tudott volna választani!!! Mégse tudott. (Iyengar és Lepper)
A második kísérletben egyetemistákkal teszteltek és csokoládé volt a kóstolás tárgya. Itt 6 illetve 30 féle csokit kóstolhattak, és választhattak, hogy mit kérnek a kísérlet végén: csokit, vagy pénzt?
Az a csoport, ahol hatból kellett választani, négyszer gyakrabban választotta  a csokit, mint a pénzt!

Vagyis a választási lehetőségek egy bizonyos számáig növelik az elégedettséget, de egy idő után stresszt okozva, döntésképtelenséget okoznak…
 

Mit értettem meg belőle?
- ha valakinek terméket ajánlok, ne mondjam el mind a 120 félét ami az országban van!
- 4-5 termékből fog tudni választani, és igen kóstoltassam meg. Válasszon ő!
- óriási segítség az életemben, hogy itt van ez a 120 termék. Mert aki megszerette, megszokta, annak sokkal könnyebben tudom bejuttatni a következőt, és nem kell többet, csak mindig egyet javasolni.
- hogy micsoda felelősség, lehetőség, hogy én ajánlok abból a 120-ból. Neki nem kell végigolvasni több száz oldalt, hanem bízik bennem és még meg is kóstoltatom vele.
- hogy boldog vagyok, hogy van egy cég, akiben bízok, aki kifejleszti az új kutatások alapján a terméket, és nekem csak el kell döntenem, hogy kell-e az az életemhez, vagy sem. Nem kell az évi 18 000 étrendkiegészítőt végig bogarásznom.  Tudom mekkora stressz, félelem volt bennem amikor a lányomnak kerestem „valamit”, amit be merhetek adni, amitől nem dobja le a bőrét, nem fullad be. És 9 éves volt, amikor a Nahrinokkal próbálkozva kiderült, hogy eheti… mindet! Nekem bizonyított szorult helyzetben

És hogy Neked, kedves olvasó, mit javaslok?
Ha eddig még nem próbáltad ki, teszteld a cég legjobban fogyó első 3-3 termékét : Articsóka, Fekete áfonya, Echinacina – Eucasol, 31-es olaj, Teafa olaj.
Ha már regisztráltál akkor ígérd meg magadnak, hogy egy év alatt kipróbálsz  5-5 terméket.
Ha pedig forgalmazod, akkor jössz tanulni a klubba, konferenciára, hogy a legjobbat tudd ajánlani az ismerőseidnek.
Ha Te is stabil jövedelmet akarsz és hajlandó vagy ezért emberekkel foglalkozni, tanítani őket, másolsz engem, akkor pedig gyerek hozzám beszéljük meg milyen változások kellenek az életedben, hogy ez létrejöhessen.

Látod nem adtam csak 4 választási lehetőséget, nehogy túl sok legyen J !!!
14369907_1436879366342228_460687278641839139_n.jpg