Sütőtök, másképpen ?!
A sütőtök csirkehússal készítve kitűnő főétel lehet. Süssük meg a tököt, majd miután kihűlt, vágjuk le a héját, és törjük össze egy villával.
Hozzászólások
Hozzászólások megtekintése
Kisült! És most is finom!!! Egy kis mandulával és mazsolával gazdagítottam... Hűl a rácson.
Viszem holnap a Csoptalra, hogy a szünetbe legyen mit enni.
Lassan lejár a tökidény, még kb 1 hónapig lesz aztán már majdcsak ősztől. Az elkészítése hihetetlen egyszerű és gyors. Olyannak való akinek fontos a minőség mellett az idő is.
Debrecen, Szentgyörgyi-erdő, Medvés-alj
(PO, 2014.02.08 19:58)
Hoztam még a tarsolyomban egy dicséretet. Főzőtejszín helyett habtejszínt! :D MINDIG!
És egy ésszerű javallat: semmit nem rántunk "be". Mert: minek? Ha köll, kifejtem ;)
Én így készítem a sütőtök levest:
http://www.pasztortuz.blogspot.hu/search/label/s%C3%BCt%C5%91t%C3%B6k%20leves
Debrecen, Szentgyörgyi-erdő, Medvés-alj
(PO, 2014.02.08 19:54)
Hoztam még a tarsolyomban egy dicséretet. Főzőtejszín helyett habtejszínt! :D MINDIG!
És egy ésszerű javallat: semmit nem rántunk "be". Mert: minek? Ha köll, kifejtem ;)
Én így készítem a sütőtök levest:
http://www.pasztortuz.blogspot.hu/search/label/s%C3%BCt%C5%91t%C3%B6k%20leves
Debrecen, Szentgyörgyi-erdő, Medvés-alj
(PO, 2014.02.08 19:38)
Konkrétabban: kockázzunk halomra sütőtököt, almát, krumplit. Permetezzük olajjal, sózzuk. Keverjük át, majd hirtelen dobjunk rá egy tündérfű ágacskát. Lefedve, hőálló edényben, sütőben: 180 C/60 min.
Szóval: sült húsok mellé remek társítás :)
Debrecen, Szentgyörgyi-erdő, Medvés-alj
(PO, 2014.02.08 19:30)
Remek recipék! :))
Hadd gazdagítsam azzal az a kínálatot, hogy krumpliból, sütőtökből és almából - sült húsok mellé - fenomenális köretet lehet alkotni!
Ja, és remélem, a csirkemell-fetisizmus nem kötelező... ;)
1023 Bp. Harcsa u.1
(Lőrincz Gyöngyi, 2013.03.09 13:58)
Kedves Edit Doktornő!
Fantasztikusak ezek a receptek! Én is ismerek egy pár sütőtökös receptet, de ezek viszik a "pálmát".
Mindeniket ki fogom próbálni!!!!
Köszönöm és szép napokat kívánok:
Gyöngyi
Re:Gyöngyi
(Dr. HEM, 2013.08.03 14:10)
Kedves Gyöngyi!
Igaz most nincs ideje, de szívesen fogadom a Te tökös receptjeidet. Biztosan lenne aki kipróbálná.
Ha időd engedi és átküldöd, akkor felteszem őket.
üdv:Dr. Edit
Debrecen
(Dr. HEM, 2012.01.30 10:53)
Én is megcsináltam a Sütőtök pitét! Nagyon hamar elkészült és finom is. Ennek viszont ott van a sütőtök íze.
Van egy nagyon hasonló receptem a Keresztanyámtól, már a 80-as években is sütötte, a Cukkini kenyér, vagy ahogy Szilágyi Ildi hívja Tökjósüti. Ott nem lehet érezni a cukkíni ízét, de lehet nyári tökből is készíteni. Viszot abba teszek vágott diót és mazsolát is. Majd ezzel is kipróbálom.
Kíváncsi lennék mivel lehet még szinesebbé tenni? Variálni? Ha van ötelted, szívesen fogadom.
Debrecen
(Furkóné Marika, 2012.01.30 10:42)
Kedves Editke!
Én is nagyon köszönöm a sok hasznos levelet, és máskor is szívesen olvasgatom és tanulmányozom.
A tökpitét most csináltam meg és tényleg nagyon finom, egyszerű és több napon át puha marad.
Puszi:Marika
Debrecen
(Dr. HEM, 2014.02.08 19:58)