Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Lencse receptek

2013.08.03

 

Lencsesaláta lilahagymával, petrezselyemzölddel és olaszos öntettel, tésztával
(Feketéné Marika makrós receptje - nyári étel)
 
Hozzávalók
                                                                      
25-30 dkg lencse
2-3 gerezd fokhagyma
1 száll zellerszár, ezeket kétszeres vízben puhára főzzük, majd a fokhagymát és a szárzellert eltávolítjuk és hagyjuk ki hűlni
1 fej lilahagyma kockára vágva
néhány szem olívabogyó
1 csokor petrezselyemzöld apróra vágva
1 citrom frissen facsart leve, ugyanannyi olíva olaj és ízlés szerint tengeri só
 
Mialatt a főtt lencse kihűl, egy keverő tálba tesszük a citrom levét, az olíva
olajat, a kevés sót és a lilahagymát. Összekeverjük és hagyjuk az ízeket összeérni. Amikor a főtt lencse is kihűlt, belekeverjük, lefedjük és a hűtőszekrénybe 1 óráig állni hagyjuk.
 
25 dkg durum tésztát (tojás nélküli) sós vízben megfőzünk és ezt tálaljuk hozzá.
 
Tálaláskor díszítjük a vágott petrezselyemzölddel és olívabogyóval.