Méregtelenítés
Cikkek
Szejtán házilag
2013.09.08
Közreadom Apagyiné Icuka levelét, mert egy nagyon jó recept van benne. Húspótlásra kiváló.
Lencse receptek
2013.08.03
Elindulunk és gyűjtést rendezek, mert a lencse nagyon finom, tápláló fehérje forrás.
Tönkölybúzáról, de ez nem mese!
2012.02.01
Ez egy elfeledett ősi magyar búzafajta. Minden vércsoportnak jó. Nem kell vegyszerrel kezelni, mert van egy védőburka. Lehántolás után lehet csak fogyasztani. Nem lehet fokozni a termés mennyiséget.
Kis mennyiséggel nagy kincset viszek be és az ára is ennek megfelelő. Tisztára mint a svájci készítményeink!!!
Szerencsére már több termelő bevállalta a hátrányaival együtt, mert ez a legértékesebb búzafajta. Én 18 éve használom, sütök és főzök vele. Teljesen más az étel íze, és a kenyérből is elég 2 kis szelet!:)))
Dr. Hájos Mária az Agrár Egyetem docense állította össze az írást, köszönet érte!
Sütőtök, másképpen ?!
2012.01.29
Kicsit meglepő és nem is annyira méregtelenítő, de receptek azoknak, akik vegyes étrenden vannak. Én eddig csak simán sütöttem, de most kipróbálom az összes sütit. Hátha így olyanoknak is bevihető, akik eddig nem ették! :))) No és egy kis fortéllyal lehet változtatni az összetevőkön.
Köszönet érte Furkóné Marikának, aki átküldte.
Várom a tapasztalatokról a visszajelzésedet! Akár azt is, hogy miért nem is állsz neki megcsinálni.
Az a csodálatos KÖLES
2011.11.05
Van amit jól csinálok, van amin változtatni kell. Az étkezés manapság túl bő. Szerencsére mindig van aki előttem jár, és lehet tőle tanulni. Fogadjátok szeretettel Sebestyén Szilvia makrobiotikus tanítónk recepjeit.(Fekete Évi tolmácsolásában.) Eleve a mindennapi ételünk is lehet olyan, hogy nem mérgez! Tudd ez olyan mint a Szent Grál, az örök élet titka! (Nekem elég a 120 év, csak nagyon- nagyon jó minőségű legyen! :))))
Kérlek írd meg, hogy hogyan sikerült megbarátkozni az új ételekkel! Az elmélet önmagában nem ér semmit, csak ha a gyakorlatban is megjelenik. Segíts! Kérdezz! Taníts!
Karácsonyi receptek
2010.12.18
Akinek fontos ilyenkor is figyelni az étkezésére, vagy már elég a gyomorrontásokból annak ajánlom ezt a néhány receptet.
Ha kipróbáltad, várom a tapasztalatodat! Jó étvágyat!
Év eleji- év végi kúra
2010.10.14
Ezt egy kedves barátnőmnek, Ilinek állítottam össze még 2010 januárjában.
Mikor természetgyógyászatot tanultam, a kínai rendszerben azt az elvet vallották, hogy minden évszakváltás előtt 1 hetet kell böjtölni. Akkor csak folyadékot enni és közben mindennap beönteni. Ma nem biztos, hogy ezt sokan vállalnák, ezért egy enyhébb formát állítottam össze. Mindenkinek érdemes megtalálni a saját ritmusát, a saját ételeit. Ez csak egy ajánlás, Te fejleszd tovább!!