Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Hálapercek

Kedves Látogató!

Szeretettel várlak itt minden nap, hogy leírd milyen jó dolgokat vettél észre amid már van, vagy mi az aminek örülsz és megosztható. Kérlek, a rosszat ne ide írd! Ezek az öröm percei. Arra vannak, hogy elolvasásukkal át tudj válltani a rossz dolgok figyeléséből a jó élményébe. Minden 17 másodperc amit ezzel töltessz feljebb visz!

Azt monta a Mesterem, ha valami fontos, akkor 21 napig írjak össze 10 pozitív dolgot róla. Ennyi idő alatt szokássá válik a gondolkodásban a pozitíra hangolódás, a jót keresni mindenben. Hajrá!

Idemásolok egy részletet abból a cikkből ami elindította ezt:

 

"Ha jobban belegondolsz, a sok apróság (vagy egész nagy dolog), ami a te életedben rendben van, neked magától értetődő, és nem is foglalkozol vele. Az, hogy van két kezed és két lábad, másnak talán csak álom. Az, hogy a gyerekeid egészségesek, hogy végül is van mit ennetek, van hol laknotok, hogy még élnek a szüleid, hogy vannak barátaid, hogy nem lövöldöznek az ablakod alatt, hogy meleg vízben fürdesz, neked természetes. A világ sok részén ezek a dolgok viszont nem így vannak.

Amíg azzal vagy elfoglalva, hogy mi minden hiányzik az életedből, a folyamatos hiány, küszködés, elégedetlenség és kudarc érzése hatja át a gondolataidat. Ha viszont megfordítod, és elkezded végiggondolni, mi minden adatott meg neked, amit eddig természetesnek, vagy csekélységnek vettél, egyből máshogy fogod érezni magad. Ha hálát adsz azért, amid van, teljességet és örömöt fogsz érezni. Átjár egyfajta elégedettség, nyugalom, és azonnal sokkal nagyobb békét és kiegyensúlyozottságot érzel majd. A szép az egészben az, hogy ebben az állapotban egyből olyan dolgokat kezdesz majd teremteni – akár tudatosan, akár nem -, amiktől valóban jobbá válik az életed. De először legyél hálás azért, amid van.
A hála-séta
Roppant egyszerű dolog, mégis, ha szokásoddá teszed, alapjaiban változik meg az életed minősége. Minden nap ebéd, vagy vacsora után szánj rá legalább öt, de inkább tizenöt percet, hogy elmenj sétálni. Ezt teheted egyedül is, vagy családostól, ahogy sikerül. Amellett, hogy fantasztikus stresszűző eszköz, még valamire lehetőséget ad: a saját környezetedből kilépve, mintegy kívülről tudsz ránézni az életedre.
 
„Amennyiben újdonság számodra, hogy a hála érzése jobban ráhangolja elmédet az univerzum teremtőerejére, gondolj csak bele, és megérted ezt az alapvető igazságot. Sok ember, aki egyébként nagyszerűen irányítja az életét, a hála hiánya miatt marad szegénységben. (…) A hála napi gyakorlata az egyik olyan csatorna, amelyen keresztül gazdagságod életedbe áramlik majd."
Wallace Wattles

Minden perc a Tied

Minden döntés,

Minden szenvedés, minden élvezet.

Minden hála és minden szeretet.

Ne kérdezd, miért csak ez jutott Neked,

Mert igen ez, csak ez, a földi életed.

Örülj, mert holnap újrakezdheted! E

 

Cikkek

2013 december

2013.12.09

Lehet, hogy eddig nem jól csináltam?

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Hálapercek | Hozzászólások: 2

Egy kis segítség

2013.08.02

Bármiért lehetsz hálás!

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Hálapercek | Hozzászólások: 0

2011.09.11. Elindulás

2011.09.11

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Hálapercek | Hozzászólások: 5