Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


EGY FŰSZER, EGY RECEPT...

2014.09.03

 

367_streuwuerze.jpgNahrin fűszerek nélkül lehet élni, csak nem érdemes.
Emlékszem arra a pillanatra, amikor az első rendelésnél a férjem mellém ült és arra kényszerített, hogy vegyek meg 5 féle fűszert!!!! Ez volt a Húsfűszer, a Hagyma, ami már nincs, a Fokhagyma, a Bors, és a Nahrom. Csak azért mert Tengeri algánk már volt. És azzal fenyegetett, hogy a következő hónapban a másik 5-öt akarja, mert ha nem, akkor nem is szeretem őt.
Jó döntés volt, hogy a fűszereket választottam. A férjem miatt is, mert, hogy azóta is támogat mindenben. Hagy dolgozni, nem gátol.
Nem tudnám elképzelni az ételeinket már ezek nélkül. Olyan, mintha megválnék a színek látásától. És bizony mind kell, mert ha nem is sokat, de mindből használunk.
 
Kicsit a Hús fűszerről akarok írni.
Mindenféle alapanyagból a zöldségtől a főtt búzáig lehet „hússzerűt” készíteni.
Nagyon fontos a táplálkozás. Nem hihetjük, hogy az a 40 tonna élelmiszer, amit magunkba tömünk egy életen át, nem befolyásolja az egészségünket.
A cél az, hogy mennél egyszerűbb ételekből mennél finomabbat gyártsak, hogy bizony az ízfokozók, chipsek csokik világában is finomat, ehetőt adjak. Nem is beszélve arról, hogy ez egy nagy döntés:
 „Nem azért élek, hogy egyek, hanem azért eszek, hogy éljek!” Amíg ez nem tiszta, addig lehet, hogy nem érted ezt a cikket. Tudod a lemez B oldalán élve már látom a célban a hosszú egészséges öregséget. Azért tenni kell, azt nem adják ingyen. A hús és az állati fehérje, ugyan készen van, könnyű, finom, de ezért később meg kell fizetni az árát, a fájdalmakkal, nyavalyákkal.
Én a megelőzést választom, és az íz megtartásával még az élvezetes megoldást is.
Íme az alaprecept: 1 fej vöröshagyma kockára vágva, ezen megpárolom a zöldségeket, Húsfűszert rá. Ha van még egy kis növényi tejszín, akkor felejthetetlen lesz. Végül finom barnarizsen tálalom fel.
 
Jó étvágyat!
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.