Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Szejtán házilag

2013.09.08
Kedves Editke!
Nagyon örülök a leveleidnek, én is így csinálom. Örülök, hogy a szeitánt nagyon finomnak találod. De nem csak a bio boltban lehet kapni, hanem házilag is elkészíthető, nagyon egyszerűen: 1 kg réteslisztet kemény tésztává gyúrok hideg vízzel, fél órát állni hagyom, majd felöntöm annyi hideg vízzel, hogy ellepje. 2-3 óra hossza állás után elkezdem kimosni a tésztát, addig mosom, addig engedek rá hideg vizet, míg víz szinű nem lesz az amiben mosom, és ekkor kapok egy rugalmas, rágógumihoz hasonló anyagot, ez a búza hús. Felteszem főzni annyi fűszeres (vörös-fokhagyma, borsikafű, oregánó, balazsikom, esetleg világos szójaszósz) só,  hideg vízbe, hogy ellepje. Két óra hosszát főzöm lefedve, lassú tűzön, megforgatom 1 x - 2 x, majd lefedve hagyom kihülni, és kiemelve a léből úgy használom, mint a nyers húst.
Szeretettel: Apagyiné Icuka